Vormen van Coaching

Teamcoaching

Het coachen van een team gebeurt meestal in groepsverband, maar kan in een verkennende fase ook individueel zijn. De coaching kan bijvoorbeeld gericht zijn op verbeteren van de samenwerking of op het in gang zetten van veranderprocessen. Je wordt je bewust van jouw rol in het team en van wat jij nodig hebt om je als een vis in het water te voelen op je werk.

Boek hier je teamcoach:

Coaching bij psychische vermoeidheid / burnout

Deze vorm van coaching is specifiek gericht op het voorkomen van psychische vermoeidheidsklachten. Samen met je coach onderzoek je je krachten en valkuilen en maak je een plan van aanpak om de juiste balans te houden nu en in de toekomst.

Boek hier je coach:

Traumacoaching

Traumacoaching helpt je bij het hanteren van trauma’s die je hebt opgelopen op je werk of bij persoonlijke trauma’s die je in de uitvoering van je werk belemmeren.

Boek hier je traumacoach:

Systeem-relatiecoaching

Deze vorm van coaching kan worden ingezet in geval van spanning of conflicten in de partnerrelatie of binnen een systeem zoals een gezin, familie of een werkeenheid. Niet zelden vinden relationele problemen hun oorsprong binnen de normen en waarden van eerdere relaties en de communicatiepatronen die er zijn ontstaan. Samen met een ervaren systeemtherapeut onderzoek je zulke patronen en zet je in op de gewenste veranderrichting.

Boek hier je systeem-relatiecoach:

Managementcoaching

Bij managementcoaching krijg je inzicht in de eigenschappen van jouw leiderschapsstijl en hoe je die verder kunt ontwikkelen, dit tegen de achtergrond van wat jouw organisatie of team nodig heeft. Je leert medewerkenden te motiveren tot verandering en krijgt zicht op je eigen valkuilen.

Boek hier je managementcoach:

Psychologische begeleiding

Zoek je hulp bij het veranderen van je levensstijl, bij het verwerken van een trauma, bij het verhogen van je stressbestendigheid of bij het aanpassen aan een belangrijke verandering in je leven?

Boek dan een afspraak bij 1 van onze psychologen, online of op onze locatie.